Sveiki atvykę į mano dienoraštį

Sveiki atvykę į mano dienoraštį
Rašliavos apie verslą, IT, pramogas, naujoves, gyvenimo kelius ir klystkelius ir kitą idomią, bei naudingą informaciją.

2008-07-31

Squeeze page - kas tai?

Dienos šviesą išvydo pirmasis mano ir manau pirmasis Lietuvoje "Squeeze page" tinklalapis www.kyokushinpeople.com

Tai gi kas yra tas "Squeeze page`as"?

Daugiau informacijos galite rasti čia:

Wikipedia duoda šį squeeze page paaiškinimą:
“Squeeze pages - tai tinklalapis, kurio paskirtis gauti sudominti lankytoją tam tikra informacija ir gauti sudominto asmens kontaktinę informaciją, sudaryti tokių asmenų sąrašą".

Squeeze pages - geriausias būdas sukurti kontaktų sąrašams. Šiame puslapyje dažniausiai prašoma iš lankytojo įvesti savo vardą ir elektroninio pašto adresą įkeičiant šią informaciją į kažką naudingo pačiam lankytojui, kaip pavyzdžiui: naujienlaiškių siuntimas, dovanos, elektroninės knygos, straipsniai, mokomoji medžiaga ir pan.

Kai lankytojas įveda savo kontaktinę informaciją, jam yra išsiunčiamas laiškas el. paštu su patvirtinimo nuoroda. Vartotojas paspaudęs šią nuorodą patvirtina, kad jis tikrai yra tas, kuo prisistatė kontaktų registravimo formoje ir tuojau pat yra nukreipiamas į jam priklausančių naudingų dalykėlių puslapį.

Tokiu būdu Squeeze page autorius gauna suinteresuotų grupių kontaktus ir gali jiems siųsti naudingą informaciją.

Kas naudoją Squeeze page`us Lietuvoje?

Asmeniškai analogus mačiau tik svetainių, kurios greitu metu turėtų būti atidarytos ir renka suinteresuotų asmenų kontaktus, bet tai tik primytivi forma - puslapyje dažniausiai yra vienas užrašas: "Įveskite savo kontaktus ir mes Jus informuosime, kai svetainė bus paruošta".

Labiausiai tai išnaudoja telekomunikacijų bendrovės reklamuodamos savo produktus, tokius kaip "Ežys", "Pildyk", "Labas" ir pan. Tačiau net šios galingos bendrovės - panaudoja tik labai menką Squeeze page`ų galimybių sritį.

Kaip tai vadinasi "lietuviškai"?

Tikslaus pavadinimo nėra. Netgi įvedus šį terminą į Google paiešką šiandien radau tik vieną šaltinį iš Lietuvos, kuriame paminėtas Squeeze page terminas ir tas yra naudotas angliškoje diskusijų grupėje:

http://www.google.lt/search?hl=lt&q=%22squeeze+page%22&meta=lr%3Dlang_lt

Kadangi tikrai nežinau kitų lietuviškų šaltinių apie Squeeze page`us, todėl pasiūlysiu savo variantus, kaip galima juos vadinti:
  1. Santraukos tinklapis
  2. Suspaustukas
  3. Informacinis tinklalapis
  4. Sudomink - paimk - atiduok sekos tinklapis
  5. Tikslinės grupės surinkimo tinklapis
  6. ??? turit idėjų? Rašykit!


Kam skirtas KyokushinPeople.com?
Pagrindinis tikslas - suinteresuotiems asmenims supaprastinti registracija prie šiai grupei skirto KARATEvideo.TV socialinio tinklo, sudominant šią grupę statistiniu pagrindu ir iškeliant klausimą - o kiek gi mūsų pasaulyje yra.
Kiekvienas asmuo patvirtinęs savo informaciją gauną specialų programinį kodą, kuris suformuoja skaitliuką:




Taip pat, pateikus duomenis, pakvietimą prisijungti prie šios bendruomenės, kiekvienas gali išsiųsti savo draugams ir tokiu būdu padėti plėsti šią virtualią bendruomenę. Kiekvienas užsiregistravęs narys gauną sąskaitos duomenis portale KARATEvideo.TV ir gali bendrauti su kitais bendruomenės nariais.

Komentarų nėra: